Du er her: Forside > Kost > Kostvejledning > Forstoppelse – lider du i stilhed?

Forstoppelse – sjældent noget vi taler højt om

Forstoppelse – lider du i stilhed(annonce)? Du er ikke alene, men desværre er det sjældent noget, vi taler højt om. Der er faktisk rigtig mange, som ligesom dig døjer med forstoppelse. Og også de lider i stilhed. I procenter drejer det sig om ca. 10 – 15 % af befolkningen, som lever med dette problem. Men hvad er forstoppelse egentlig og kan vi gøre noget ved det?

Der kan være tale om forstoppelse, når man ikke har afføring hver dag (annonce). Nogle har det kun i en kort periode, mens andre har det hele tiden.

Det  kan bl.a. gøre afføringen knoldet og utrolig svær at komme af med. Derudover kan der optræde bivirkninger, som er meget  smertefulde og ubehagelige.

Forstoppelse

Det kan være i form af en oppustet og udspilet mave, smerter i maven eller lænden. Desuden kan forstoppelse give dig dårlig ånde og meget ildelugtende prutter.

Der kan være flere årsager til, at du døjer med forstoppelse. Det handler dog ofte om vores livsstil. Mange af os har et for stort indtag af dårlige kulhydrater som hvidt brød, hvide ris, fastfood og lignende.

Kig på din livsstil

Det kan derfor være en god idé at gå vores livsstil efter i sømmene for at se, om der er nogle steder, hvor der er plads til forbedringer.

Får vi fibre nok(annonce)? (vi skal have mellem 25-35 g om dagen)

Drikker vi væske nok? (vi skal have et par liter om dagen)

Får vi motion nok? (annonce) – vi skal have ca. 30 minutters motion om dagen

Har vi for travlt? (når kroppen opfatter stress, tror den vi skal kæmpe og flygte og bruger derfor ikke kræfter på fordøjelsen)

En anden årsag til forstoppelse kan være, at man “holder sig”. Dvs. man undertrykker følelsen af at skulle på toilettet, når trangen til afføring opstår. Mange gør det bevidst, men det er ofte fordi, de ikke bryder sig om at gå på et fremmed toilet eller fordi, de ikke vil have at andre, skal kunne lugte, hvad de lige har lavet.

I sjældne tilfælde kan forstoppelse også skyldes sygdom og det er derfor altid vigtigt at søge læge, hvis man er det mindste i tvivl om, hvorfor man har forstoppelse.

 

Fordøjelse

Annoncer:

Aktivt Kul
WeightWorld

149,00 kr.

Læs mere >>>

Bio Culture Complex
WeightWorld

159,00 kr.

Læs mere >>>

Bio Haritaki Pulver
WeightWorld

99,00 kr.

Læs mere >>>

Glucomannan Plus + Tarmrensning
WeightWorld

403,00 kr.

Læs mere >>>

Intensive Colon Cleanse
WeightWorld

259,00 kr.

Læs mere >>>

Inulin Pulver
WeightWorld

169,00 kr.

Læs mere >>>