Du er her: Forside > Kost > Kostvejledning > NøglehulsmÌrket

NøglehulsmÌrket

NøglehulsmÌrket

 

NøglehulsmÌrket er et fÌlles nordisk ernÌringsmÌrke, som er lavet for at hjÌlpe os forbrugere. Nür vi ser en vare med NøglehulsmÌrket, er det en indikation for, at varen indeholder en passende mÌngde af salt, sukker, fedt og kostfibre i forhold til Fødevarestyrelsens anbefalinger.

NÌste gang du er ude for at handle, vil det derfor vÌre en god idÊ, hvis du kigger efter NøglehulsmÌrket, fordi du pü den müde hurtigt kan tage nogle bedre og fornuftigere valg. Det kan desuden spare dig noget tid.

NøglehulsmÌrket er nemlig nemt at fü øje pü. Og det har en størrelse og farve, som er let genkendelig. Det gør, at man ikke behøver stü ret lÌnge for at vurdere, om det er et sundere valg. Og det er en fordel.

   

For rigtig mange ingredienslister er nÌsten umulige at lÌse, da de ofte er skrevet med meget smü bogstaver. Samtidig er de ikke altid lige lette at fü øje pü, da der ofte stür meget andet pü indpakningen.

Man kan derfor bruge rigtig lang tid pü at undersøge varens indhold for salt, sukker, fedt og kostfibre. Men ved at gü efter NøglehulsmÌrket er du fri for dette irritationsmoment. Sü kan du i stedet nyde, at der trods alt er lidt hjÌlp at hente i en ellers forvirrende jungle af kostrüd og ingredienslister.