Nøglehulsmærket

Nøglehulsmærket

 

Nøglehulsmærket er et fælles nordisk ernæringsmærke, som er lavet for at hjælpe os forbrugere. Når vi ser en vare med Nøglehulsmærket, er det en indikation for, at varen indeholder en passende mængde af salt, sukker, fedt og kostfibre i forhold til Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Næste gang du er ude for at handle, vil det derfor være en god idé, hvis du kigger efter Nøglehulsmærket, fordi du på den måde hurtigt kan tage nogle bedre og fornuftigere valg. Det kan desuden spare dig noget tid.

Nøglehulsmærket er nemlig nemt at få øje på. Og det har en størrelse og farve, som er let genkendelig. Det gør, at man ikke behøver stå ret længe for at vurdere, om det er et sundere valg. Og det er en fordel.

   

For rigtig mange ingredienslister er næsten umulige at læse, da de ofte er skrevet med meget små bogstaver. Samtidig er de ikke altid lige lette at få øje på, da der ofte står meget andet på indpakningen.

Man kan derfor bruge rigtig lang tid på at undersøge varens indhold for salt, sukker, fedt og kostfibre. Men ved at gå efter Nøglehulsmærket er du fri for dette irritationsmoment. Så kan du i stedet nyde, at der trods alt er lidt hjælp at hente i en ellers forvirrende jungle af kostråd og ingredienslister.