Sociale medier og dit selvværd

Sociale medier og dit selvværd

Sociale medier og dit selvværd. Hvad gør de egentlig ved os de sociale medier? De fleste af os kan sikkert nikke genkendende til det, at vi lige skal tjekke Facebook eller Instagram for at se, om der er dukket noget nyt op. Og det er der som regel! Men har du tænkt over, hvor stor indflydelse, det har på dit selvværd (annonce)?

For mange af de billeder der bliver lagt op på de sociale medier, er billeder af “perfekte” kroppe, som er i en eller anden træningssituation. Derudover er der også rigtig mange billeder af “perfekte” måltider. Og sidst men ikke mindst er der også mange feriebilleder fra de “perfekte” ferier.

Alt i alt er det mest billeder af det “perfekte” liv, der bliver lagt ud på medierne. Og det kan påvirke os i en negativ retning, hvis ikke vi passer på.

For mange os sammenligner os selv, med de billeder vi ser. Vi bilder måske os selv ind at alle andre er “perfekte”, mens vi selv får følelsen af at være uduelige, fordi vores verden ikke lige ser sådan ud.

Vi er gode nok, som vi er

Vi er måske ikke lige så slanke og i god form, som dem vi ser. Vores måltider ligner måske ikke dem, vi ser på billederne. Og vi har måske slet ikke råd til at tage på ferie.

Men det er her vi skal stoppe op! Vi er gode nok, som vi er! De som lægger billeder op af det “perfekte” liv, har også dårlige dage, lige som vi har. Og når de har det, har de sikkert ikke lyst til at dele det på medierne. Så derfor ser vi ikke, når det er tilfældet. For vi har alle både gode og dårlige dage. Og vi udstiller jo helst heller ikke os selv, når vi er totalt udmattede, spiser fastfood eller lignende.

Så overvej om de sociale medier påvirker dig i en negativ retning, så dit selvværd bliver meget mindre. Hvis det gør det, er det på tide, at du dropper de sociale medier og kommer ud i den virkelige verden.

Så velkommen til dit nye liv, hvor du ikke er påvirket af de sociale medier. Der hvor mennesker har følelser på godt og ondt. Der hvor der grines og grædes. Der hvor der er plads til både gode og dårlige dage. Der hvor der leves og elskes!